2013. december 18., szerda

Interjú a kézicsapattal

A Városmajori Gimnázium felett aratott győzelem után leültünk egy kicsit beszélgetni az amatőr kézilabda csapat néhány sztárjával, Koncsár Balázzsal, Bártfai Ádámmal, Röricht Bencével, Németh Ábellel és Borbíró Kristóffal, hogy egy kicsit kielemezzük csapatunk sikerességének okait.

-Először szeretnénk megkérni titeket, hogy kicsit elemezzétek a pályán nyújtott teljesítményt. Mi lehetett a jó játék kulcsa?

-Én nagyon rossz voltam- kezdi Balázs kis álszerénységgel.  -Bár számítottunk rá, hogy meglesz a siker, nagyon keményen készültünk és bizony eléggé izgultunk a középkezdés előtt. Aztán ahogy elkezdtünk játszani, éreztük, hogy egyre jobban megy a játék. Az, hogy az első támadásból rögtön gólt tudtunk szerezni, rányomta bélyegét a játékra. 11-0-nál még kicsit izgultunk, de mikor belőttük a tizenkettediket, tudtuk, hogy meglesz a siker. Játékunk fejlődése megfigyelhető volt az utolsó meccs óta, jobban összecsiszolódtunk. Azért még néhány passznál érezhető, van még hova fejlődni. Edzőnk is sokkal nyugodtabb tudott maradni, de így is szüntelen segített javítani teljesítményünket.

-Az iskola történelmének első hazai mérkőzését játszottátok, milyen érzés volt?

-Rendkívül jó. Nem meglepő módon óriási pluszt adott a közönség, mely kitett magáért és bizonyította, melyik iskola diákjai. Tényleg csak szuperlatívuszokban tudunk róluk beszélni. Bár érthető okokból kevesebben voltak most, mint múlthéten, de reméljük a sikerrel még több nézőt, ultrát tudunk kicsalogatni a lelátókra. Emellett ki kell emelni magát a pályát is, mely köröket ver az előző pálya színvonalára. Talán egyetlen negatívum, hogy az ellenfelek helyett néha egy ronggyal is fel kéne törölni.

-Végezetül mik a célok a továbbiakra? Csoportgyőzelem után irány a budapesti bajnoki cím?

-Már szezon előtt is az volt a legnagyobb célunk, hogy kijussunk az országos bajnokságra, és ezzel egy meghívót nyerjünk edzőnk grillpartijára. Ehhez a budapesti döntőbe kéne bejutni, melyre most nagyobb esélyünk van, mert valószínűleg a csoportgyőzelmünkkel a döntőig elkerüljük a két legerősebb csapatot. Emellett szeretnénk egy egészen új fajta játékot bemutatni rajongóinknak. Az amatőr kosárlabda csapattal szeretnénk egy olyan játékot játszani, ahol mi kézikapura lövünk, míg a kosarasok védekeznek, majd ők megpróbálnak a túloldalt kosarat szerezni.Természetesen félpályán labdát cserélnénk. De ez még a jövő kérdése.

-Nagyon szépen köszönöm az interjút és az egész iskola nevében kívánunk sok sikert a csapatnak, szorítunk nektek.

Hajrá Eötvös!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése