2013. december 26., csütörtök

Kiskarácsony, nagykarácsony...

Míg a legtöbb sportoló a családjával és a bejglievéssel van elfoglalva karácsonykor, addig a világ egyik legnagyobb cirkusza, az amerikai profi kosárlabdaliga évről-évre jobbnál-jobb programokkal szórakoztatja a publikumot. Már hagyománnyá vált, hogy december 25-én öt egymást követő különleges előadást állítanak elénk, ráadásul idén a SportTV közvetíteni is fogja az első három mérkőzést magyar kommentárral, így ennek az apropójából nézzük is meg a kínálatot.
Chicago Bulls (10 győzelem-16 vereség) - Brooklyn Nets (9-17) 18:00 CET
Bár mind két csapat bajnoki reményekkel vágott neki az idénynek, a sérülések és az összecsiszolatlanság gyorsan a tabella hátsó felébe repítették őket. A Chicagoba szezon elején visszatérő, a 2011-es idény legjobbjává választott Derrick Rose-tól várták a megmentést, hogy a tavaly 2. körig menetelő elit védekező gárda ismét bajnokesélyessé avanzsáljon. Rose azonban hamar lesérült, így idén már nem játszhat, és szinte minden kezdőnek ki kellett hagynia több meccset is sérülés miatt. A Netsnél is hasonló a helyzet, a legdrágább kerettel rendelkező csapat idén nyáron 2 Hall of Famer-rel gazdagodott, de a sérülések, az újonc edző, illetve a szervezetlen csapatjáték ellehetetlenítette a megfelelő szereplést. Igaz, lassan kezdenek éledezni. Még egyik csapat sem mondott le a rájátszásról, és mi sem lenne alkalmasabb egy hosszú menetelés kezdetére, mint egy karácsonyi derbi?

Oklahoma City Thunder (22-5) - New York Knicks (8-18) 20:30 CET
A liga egyik legjobb játékosa és csapata a legértékesebb, de ugyanakkor leginkább alulteljesítő csapat ellen. Az Oklahoma folyamatos versenyben van a ligaelsőségért, köszönhetően két all starjuknak, Kevin Durantnek és Russell Westbrooknak, valamint az erőn felül teljesítő kispadnak. A Knicks szintén sérülésekkel bajlódik, de fő oka bukdácsolásuknak a nemlétező csapatjáték, illetve hogy meccsről-meccsre próbálják alulmúlni egymást a játékosok. A meccs egyértelmű esélyese a nyugati csapat, de a karácsony szellemét ismét nem szabad lebecsülni.

Miami Heat (20-6) - Los Angeles Lakers (13-14) 23:00 CET
Az elmúlt évek nagy rivalizálása minden bizonnyal végett ért. Szezon elején arra lehetett számítani, hogy Lebron James és Kobe Bryant újabb csatáját szemlélhetik a kosárlabdakedvelők a leginkább várt mérkőzésen. Azonban a tavalyi sérüléséből decemberre felépülő Bryant 6 mérkőzés után újra lesérült és így kiesett a szezon hátralevő részére. Az előző évekhez képest borzalmas kerettel rendelkező kaliforniai egylet az esélytelenek nyugalmával léphet parkettre. Tovább növeli a Miami esélyét, hogy a bombaformában pattogtató James mellett Dwayne Wade lett a hét legértékesebb játékosa keleten.

Houston Rockets (18-10) - San Antonio Spurs (21-6) 2:00 CET
A tavaly döntőig menekülő idősek klubja idén is szemet gyönyörködtető csapatjátékkal kápráztatják el rajongóikat, az egyedüli személy akit érdemes kiemelni közülük korunk talán legnagyobb edzője, Greg Popovich. A rakéták sem panaszkodhatnak, ha csapatjátékról kell beszélni, de náluk nagyobb figyelem jut a csapat két all star játékosára, James Hardenre és Dwight Howardra. Talán az éjszaka legizgalmasabb és legfontosabb mérkőzése ez lehet.

Los Angeles Clippers (20-9) - Golden State Warriors (15-13) 4:30 CET
Valószínűleg a leglátványosabb mérkőzés az utolsó lesz, míg a tavaly főcsoportelődöntőig jutó harcosok klubja óriási elvárásokkal indult a szezonnak, addig sérüléseknek és gyorsan változó formájuknak, illetve a cserepad teljes hiányának eredményeként nincsenek rájátszást érő pozícióban sem. A Clippers sok változáson ment át a nyáron, bajnok edző mellett több kiegészítőt is szereztek és remek formában vannak. Bár becsúszott pár hiba, Chris Paul és Blake Griffin óriási párost alkotnak, és jó esélyük van egy kimagasló playoff szereplésre. Fontos szerepe lehet a meccsen a San Francisco-i közönségnek is, akik mindig a legcsodálatosabb hangulatot varázsolják az NBA-ben.


Reméljük ti is várjátok a meccseket, melyből az első három mérkőzést közvetíti a SportTV 18:00-ás kezdettel. Ha véletlenül lemaradnátok a meccsekről, az alábbi linken majd le tudjátok őket tölteni:


E mellett még egy érdekesség, hogy a játékosok különleges mezekben fognak játszani, melyek csak erre a napra készültek és az előbbi videóval promózták őket. Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése