2014. január 15., szerda

Amatőr kosárlabda az Eötvösben- interjú a csapattal


Az "E5vös Négerek" néven elhíresült amatőr alakulattal a kedden lejátszott, harmadik tétmérkőzés után sikerült rövid beszélgetésbe elegyednem. Az interjút kissé nehezítette a tény, hogy a srácok izotóniás ital fogyasztása közben szorítottak a magyar kézilabda válogatottért, de így a hangulat már adott volt.


- Sziasztok, először is gratulálok a tegnapi és legfőképp a mai meccshez (Aki nem tudná, hétfőn a KOKEC profi junior csapatától szenvedett csapatunk vereséget egy edzőmeccs keretében(41-66), míg kedden a Szent Lászlót vertük (77-41) szerk.). Mi volt a célja a tegnapi meccsnek, és hogy értékelitek teljesítményeteket?

- A meccset azzal a céllal szerveztük, hogy a karácsonyi szünetről visszatérve játsszunk még a tétmérkőzések előtt, hibáinkat megtaláljuk, kijavítsuk, fejlődjön a játékunk és talán a legfontosabb, hogy szoros kapcsolatot építsünk ki a dél-budai egylettel (ellenfelünknél mostani iskola és osztálytársak, általános iskolás ismerősök, régi csapattársak is játszanak), és azt hiszem sikeresen abszolváltuk a feladatot. Tudtuk, hogy ellenfelünk erősebb, de nem kis meglepetésünkre a kezdő(legjobb játékosunk nélkül) tartotta a lépést a profikkal, bár igaz ami igaz, a KOKECnek még saját szintjén se ment a dobás. Aztán elkezdtünk fáradni és rengeteg eladott labdánk lett, így hamar már csak az eredmény és a labda után próbáltunk futni, néha több, általában kevesebb sikerrel. Összességében nem vagyunk elégedetlenek, de az eredményen még lenne mit csiszolnunk, majd legközelebb.

- Említettétek, hogy szeretnétek szorosabb kapcsolatot kialakítani, sikerült?

-Hát nézd, asszem mindenféleképpen. Bár bírót sajnos nem tudtunk szerezni, a mérkőzés csendes mederben, sportszerűen folyt. Meccs után néhányukkal beszélgettünk is és további edzőmeccseket is kilátásba helyeztünk.

- Jó hallani, hogy többetek már így az érettségi felé közeledve is azzal van elfoglalva, hogy tudja tovább fejleszteni a játékát.

- Egyrészről muszáj, másfelől pedig nem is tudnánk másképp elképzelni az iskolai életünket. Szeretünk kosarazni, nagyon jó, összetartó a csapat és a diákok is nyitottak meccseinkre. Ugyanakkor, amit ma a pályán produkálunk az 3-4 év közös munka eredménye és nagyon szeretnénk, hogy ez a gyümölcs idén beérjen és kijussunk az országos bajnokságra és ehhez elengedhetetlen, hogy meccsről meccsre, edzésről edzésre fejlődjünk. Valamint az sem elhanyagolható, hogy próbáljuk a jövő csapatát is építeni, hogy az Eötvösben sose haljon ki a kosárlabda.


- Ha már országos, hogy érzitek milyen esélyeitek vannak kijutni és ezzel kapcsolatban hogy értékelitek mai meccset és az eddigi szezont?

- Nehéz beszélni a hosszú távú lehetőségekről, mivel 6 alapszakasz meccsünkből a 3 várhatóan legnehezebb meccs van hátra, de eddig még veretlenek vagyunk. Idegenben lesz egy meccsünk a Madách ellen, ahol kötelező a győzelem, de vért kell ehhez izzadnunk. A csoport negyedik tagja sötét ló számunkra. A szerb iskola már évek óta címvédő és mindig kiváló csapatjátékkal rukkolnak elő, de egyes sajtó értesülések szerint a tavaly elballagottakat nem sikerült pótolni sem ügyességben sem játékintelligenciában. Szóval az a két meccs sem lefutott. A mai meccsről pedig nagyon nehéz nyilatkozni. Helyenként jól játszottunk, az első félidőben sikerült tetemes előnyt építenünk, majd leültünk. Az eredményt tartottuk, de a játék képe elég kiábrándító volt. Csapatunk egyik hibája, hogy sima vagy annak tűnő meccsen könnyen veszít a teljesítményéből. De örülünk a győzelemnek és kitudtunk próbálni több olyan formációt, taktikát, melyet korábban még soha. 



- Végezetül szeretnétek még mondani valamit?

- Már sokszor említettük, de sosem tudunk megfeledkezni zseniális közönségünkről. Még nem láttunk olyan csapatot, akinek ennyi fanatikusa lenne és óriási pluszt adtok minden meccsen, még idegenben is így itt is szeretnénk megjegyezni, hogy KÖSZÖNJÜK, HOGY TÁMOGATTOK!

- Én pedig az interjút köszönöm. Azt hiszem nem is lehetne más a végszó, mint: Hajrá E5vös Négerek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése