2014. szeptember 14., vasárnap

Közösségi szolgálati lehetőség Bagon!

Berczelédi tanárnő szervezésében létrejött a kapcsolat a BAGázs közhasznú egyesület és az iskolánk között, akik a bagi romatelepen, mélyszegénységben élő 5-13 éves gyerekeknek szerveznek különböző fejlesztő csoportfoglalkozásokat heti rendszerességgel. A feladat az lenne, hogy támogatóval és középiskolás társaddal közösen megfelelő feladatokkal felkészüljetek és megtartsátok a foglalkozást. Ezek célja résztvevő gyerekek szociális-, beszéd-, mozgásos-tájékozódó készségének, alkalmazkodás, szabálykövetés illetve koncentráció fejlesztése.

Az ezzel eltöltött idő felosztása:
- hetente: 1 óra felkészülés, 1 óra foglalkozás, 2 óra utazás
- a félév elején: egynapos képzés
- félév közben: 1 óra blogposzt-írás támogatóddal (még bizonytalan)
- félév végén: 3 óra évzáró

A program elején a résztvevőknek egy képzésen kell részt venniük, ahol pontosabb képet kapnak a feladatról, illetve pedagógiai felkészítésben részesülnek. A foglalkozások kidolgozásához is van természetesen segítség: rendelkezése áll egy feladat- és játékbank, ami alapján fel lehet készülni.

Néhány nehézség, ami felmerülhet a gyerekeknél: rövid ideig tartó koncentráció, agresszió, kiszámíthatatlanság, kooperáció és szabálykövetés hiánya.

Szerintünk ez egy kiváló lehetőség egyrészt a pedagógiai készségek, valamint a szociális érzékenység fejlesztésében, és nagyon érdekes is lehet, ezért szeretnénk megkérni mindenkit, akit egy kicsit is érdekel a dolog, hogy jelentkezzen Berczelédi tanárnőnél a berekareka@gmail.com e-mail címen!

FONTOS INFORMÁCIÓ: a jelentkezőknek szeptember 27-én továbbképzésen kell részt venniük, ami elengedhetetlen a programban való részvételhez!
Kérünk Titeket, hogy ezt az időpontot figyelembe véve minél korábban jelentkezzetek!
Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése