2013. november 12., kedd

Amikor E5vös csillag születik

A 2013-as Ki Mit Tud?-ról egy fellépő szemével.


   Gulyás Réka (11. E) immár rutinos versenyzőként, harmadszor lépett fel a díszterem színpadára, és bár még most is izgult - akárcsak a többi a fellépő-,  már egyáltalán nem annyira, mint az első alkalommal.


   Az idei évben a Ki Mit Tud? több mint háromszáznegyven nézőjével rekordot döntött. Persze ehhez talán hozzájárult az az újítás is, hogy idén az előadásokat élő közvetítésen, a rajzteremben is figyelemmel lehetett követni. Amikor megkérdeztem Rékát, hogy milyen érzés volt azzal a tudattal fellépni a színpadra, hogy több száz Eötvös diák fogja figyelemmel kísérni fuvola előadását, elmesélte, hogy igazából miután elkezdték a produkciót, már egyáltalán nem is izgult. Ennek legfőbb oka talán az, hogy minden erejével a darabra koncentrált, meg persze ott volt a színpadon uralkodó negyven fokos meleg is, ami valahogy jobban lekötötte a figyelmét. És ne feledkezzünk meg a vakító reflektorokról sem, amik miatt nem is nagyon látta a közönséget. Minden évben felmerülnek technikai problémák, mint például a fuvola kihangosítása, de hála a szervezők találékonyságának, ezeket mindig sikerül időben megoldani.


    A műsorszámokat egy tíz főből álló zsűri (öt tanár és öt diák) értékelte, egytől ötig terjedő skálán, így tehát a maximális elérhető pontszám az ötven volt. A tanár zsűrinek ez esetben talán volt egy kis előnye, hiszen csak le kellett „osztályozniuk” a produkciókat. Réka és az őt zongorán kísérő Virág előadását a zsűri negyvenhét ponttal jutalmazta, amivel megosztva megszerezték a hangszeres kategória első helyét.

   A majdnem három óra hosszan zajló Ki Mit Tud?-on idén is nagyon sokszínű volt a felhozatal. És bár Réka a színfalak mögül nem láthatta mindegyik fellépőt, lelkesen mesélt arról, hogy mennyire tetszettek neki az elképesztő műsorszámok. Az ember nem is gondolná, mennyi tehetséges táncos, jó hangú énekes és zseniális zenész sétálgat nap mint nap a folyosókon. Rékával egyetértettünk abban, hogy a Ki Mit Tud? messze a legjobb alkalom a diákok számára, hogy megmutassák, mit is tudnak.

   Ezúton is szeretnék gratulálni az összes résztvevőnek és szervezőnek a fantasztikus estéhez! Reméljük jövőre is ilyen színvonalas és nagyszabású rendezvényben lesz részünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése