2015. november 13., péntek

Beszélgetés Ónodi Eszter színésznővel

Az Eötvös Napok jelentős esemény, mindenki itt van, aki számít, így természetesen eljött a Katona József Színház méltán híres művésznője is, Ónody Eszter, akinek Forgács Tanár Úr tett fel nem mindennapi kérdéseket.



8:28: A társaság nagy része megérkezett a helyszínre, bediktálják a nevüket az ügyeletes tanárnál, és beszélgetve várják az előadás kezdetét.

8:37: Ónodi Eszter végre megérkezik, és egy rövid bemutatkozás után bele is kezd a beszélgetésbe.

8:43: Először a gyerekkoráról és az Eötvösben eltöltött éveiről faggatják. Megtudhatjuk, hogy kisgyermekként inkább még csendes volt, és csak később, iskolás évei alatt kezdett el a színészkedéssel foglalkozni. Még ekkor sem volt biztos abban, hogy mi szeretne lenni, bölcsészdiplomát szerzett, de az egyetem elvégzése közben már komolyan foglalkozott a színészettel.

8:51: Ezután Forgács tanár úr arról kérdezi, hogy melyek a kedvenc darabjai azok közül, amelyekben játszott. A színésznő személyes kedvencei például a Kétfejű fenevad és a Barbárok, mert ezek sikerében kezdetben ugyan nem bíztak, végül azonban mégis megtalálták a közönségüket.

8:59: A tanár úr most a nehezebb időkről érdeklődik, így megtudhatjuk a színésznőtől, hogy többször is gondolt a színházváltásra, de végül a Katona József Színház igazgatója meggyőzte őt, hogy ugyan máshol talán jobb darabokat játszhatna, mégis mindig a Katonához fogja mérni az éppen elért sikereit.

9:01: Szó esik még a színházi büféről és annak a színészek életében betöltött szerepéről is. A művésznő véleménye szerint nem feltétlenül kell a színházélmény után a nézőknek beszélgetni a színészekkel, mert ez csökkentheti a színdarab értékét, viszont a színésztársaival gyakran beszélgetnek a színházhoz tartozó biciklitárolónál az előadásokat követően.

9:09: Miután megnéztünk néhány részletet a színésznő Portugál és Valami Amerika című filmjeiből, ezekről meghallgathattuk Ónodi Eszter személyes véleményét is. Valamint elmeséli, hogyan készül fel egy-egy film forgatására: megtudjuk, hogy a színészek élete nem csak játék és mese, a forgatások általában hajnalban és este zajlanak, van, hogy éjféltől nyolcig is forgatnak.

9:21: Az interjú végén szó esik még a legújabb filmjeiről, és hamarosan megjelenő sorozatáról, az Aranyéletről is, amit az HBO-n fognak vetíteni.

9:31: Sajnos a színésznőnek hamarabb távoznia kell, de még pár kérdést feltehetünk neki, majd a felhangzó taps után elbúcsúzik tőlünk.


IE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése